Kotva
Mapa webu

9.A – kontroloři kvality potravin


V úterý si třída 9.A vyzkoušela, co obsahuje práce kontrolora kvality potravin. Měli za úkol přinést různé druhy jogurtů, sýrů a masných výrobků, aby zjistili, ve kterých výrobcích je obsažen škrob, a do jaké míry. Obsah škrobu zjišťovali reakcí s činidlem, Lugolovým roztokem, který se při reakci se škrobem barví do fialova až do modra. Žáci na to šli opravdu profesionálně, připravili si vždy dané vzorky potravin, poté pozorovali jejich reakci s činidlem, a nakonec vše řádně zapsali a vyhodnotili výsledky.

Všichni byli moc šikovní.

Níže pár záznamů z jejich bádání.

(učitelka chemie, E. Hanušová)

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.